The Tarbert Ferry en mijn eerste ontmoeting van Clare

Photo of author

By jeroen

Wanneer je op vakantie bent of reist, zou je kunnen zeggen dat je eigenlijk niet op de klok moet kijken. Toch is het in onze aard om tijd af te wegen tegen wat er te zien is. Persoonlijk zag ik geen voordeel in het rondrijden van de gehele Shannon-estuarium en koos ik voor de schilderachtige veerbootroute van Tarbert naar Killimer.

Een nerdy deep dive van Tarber Ferry

De veerbootroute van Tarbert naar Killimer verbindt de graafschappen Kerry en Clare en biedt een handige manier voor reizigers om een lange reis rond het Shannon-estuarium te vermijden. De veerboot maakt het mogelijk voor zowel passagiers als voertuigen om het estuarium over te steken, waardoor tijd wordt bespaard en een schilderachtige reis over het water mogelijk wordt.

De overtocht duurt meestal ongeveer 20 minuten en biedt prachtige uitzichten op het estuarium en het omliggende landschap. Het is een populaire route voor toeristen die de westkust van Ierland verkennen en is een essentiële transportverbinding voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Zoals bij elke veerdienst kunnen de dienstregelingen, tarieven en andere details variëren. Daarom is het raadzaam om de meest actuele informatie rechtstreeks bij de veerbootoperator of lokale autoriteiten te controleren wanneer je je reis met de Tarbert-veerboot in Ierland plant.

www.shannonferries.com www.shannonferries.com

De veerdienst wordt geëxploiteerd door Shannon Ferries en wordt uitgevoerd door twee veerboten: de MV Tarbert en de MV Killimer.

Hier zijn enkele feiten over de Tarbert-veerboot:

  • De veerdienst is sinds 1968 in bedrijf.
  • De veerdienst is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
  • Het vervoer van personen te voet of per fiets, evenals auto’s, campers en vrachtwagens, is geen probleem.

 

Etherische Charme: Regenbogen Achtervolgen in County Clare, Ierland

Mijn opwinding groeide terwijl ik door het betoverende graafschap Clare in Ierland reed. Plots leidde de weg me naar het begin van een prachtige regenboog. Volgens oude Ierse legendes rust aan het einde van deze kleurrijke boog een pot met goud, een verleidelijk belofte uit de rijke folklore van dit land. Alleen al de gedachte eraan liet mijn verbeelding op hol slaan, terwijl ik werd meegevoerd door de magie van deze plek waar natuurlijke schoonheid en oude verhalen samenkomen. 🙂

Please kindly attribute any information taken from this website and read this site Terms And Conditions for the exact conditions

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.