Ultieme Rust en Natuurlijke Schoonheid: Kamperen bij La Recorbaz

Photo of author

By jeroen

dit is het kampeer terrein

Verlang je naar een onverwachte parel midden in de Alpen? Laat me je meenemen naar Camping La Recorbaz, een verborgen schat gelegen tussen Faverges en de abdij van Tamié. Na een dag rijden en de omgeving verkennen, voelde het vinden van deze plek als een frisse luchtstroom. De lokale bevolking hier meet afstanden niet in kilometers, maar in de tijd die nodig is om de nabijgelegen steden en dorpen te bereiken. Dit had ik enigszins onderschat, en na een uitputtende dag waren we op zoek naar niet veel meer dan een warme douche.

Bij aankomst leek de camping vrij eenvoudig en landelijk, maar eventuele twijfels verdwenen snel zodra we onder de douche stapten. Het water was niet alleen warm, maar kon worden afgesteld op zeer heet en kalmerend. Bovendien bleken alle voorzieningen beschikbaar te zijn. De rust die hier heerste was buitengewoon, en ‘s ochtends word je begroet met een vredig uitzicht dat je onmiddellijk in een ontspannen stemming brengt.

Gelegen temidden van de omliggende bergen in het Regionaal Natuurpark Massif des Bauges, is de locatie adembenemend. Met enkele schaduwrijke kampeerplekken verspreid over 8000m², beleef je een vakantie in harmonie met de natuur. Sanitaire voorzieningen met douches, wastafels, toiletten en een buitenwaterpunt zijn beschikbaar, waardoor je niets tekortkomt.

De prijs? Die was belachelijk laag of misschien gewoon precies goed. Voor degenen die een authentieke ervaring zoeken, weg van de drukte, is Camping La Recorbaz een verborgen juweel dat niet gemist mag worden. Hier leef je het echte buitenleven in de schaduw van de majestueuze Alpen, op slechts een steenworp afstand van het betoverende meer van Annecy.

MINI MOMENTS: JOURNEY TO THE ALPS FROM LES CASCADES DU HÉRISSON

Route de Montmin

In deze video toon ik een segment van de Route de Montmin in Talloires, beginnend vanaf de D42 Col de La Forclaz en eindigend in de smalle straatjes van het pittoreske dorp Vesonne. De Route de Montmin is minder steil dan de Col de la Forclaz, aangezien het een bergpas is gelegen in de Franse Alpen, specifiek in het departement Haute-Savoie. Deze pas ligt op een hoogte van 1157 meter en bevindt zich tussen de Forclaz en de Le Collet. Vanaf de pas is er een uitzicht op de nabijgelegen La Tournette, die 2351 meter hoog is, en het Meer van Annecy, waar mijn reis eindigde in het dorp Talloires, genesteld aan de oevers van het Meer van Annecy. De Route de Montmin verbindt vanaf hier.

In vergelijking met de D42 is de Route de Montmin een veel rustigere weg en geschikt voor auto’s met beperkte kracht. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers, dus voorzichtigheid is geboden omdat je onverwachts fietsers of actieve wandelaars bij elke bocht kunt tegenkomen. De weg doorkruist een prachtig bebost gebied en biedt uitzichten op het Meer van Annecy en de omliggende bergen.

Belangrijke opmerking: De D42 is een drukke weg, vooral tijdens de zomermaanden. Het is goed onderhouden met een asfalt oppervlak. Echter, het is steil en vereist voorzichtigheid tijdens het rijden.

Gelieve alle informatie die van deze website wordt gehaald vriendelijk toe te schrijven en lees de Algemene voorwaarden van deze site voor de exacte gebruiksvoorwaarden.

Leave a Reply